مدرن سازان: قالب بتن | قیمت و خرید قالب فلزی بتن
  • تماس جهت خرید

جک سقفی چیست؟

جک سقفی چیست؟

در پاسخ به سوال جک سقفی چیست؟ ساخت سازه های بتنی دارای اجزای گوناگونی میباشند که با کمک به یکدیگر باعث تشکیل یک سازه بتنی می شوند باید بگوییم که بطور کلی جک سقفی همانگونه که از نامش می توانید حدس بزنید به جک هایی گفته میشود که برای نگهداری ثابت و تحمل میزان باری که توسط سقف ایجاد شده است، به کار برده می شود این جک ها یکی از محور های اصلی در شکل گیری سازه های بتنی محسوب می شوند در واقع جک ساختمانی برای پایداری و استحکام انواع سقف های  تیرچه بلوک ، یونولیت،وافل و …مورد استفاده قرار میگیرد  که بر حسب مکان مورد استفاده و پروژه کاری، کاربرد آنها با یکدیگر فرق دارد. این جک ها دارای انواع مختلف و متنوعی به دو صورت سبک و سنگین هستند که شامل جک های سقفی صلیب دار ، جک سقفی بدون صلیب ٰ – جک سقفی U شکل عراقی می شوند و در ارتفاع و وزن متفاوت وجود دارند. در این بین یکی از پرکاربرد ترین و رایج ترین آنها جک صلیب دار می باشد که به واسطه مقاومت بالا در انواع سازه ها مورد استفاده قرار میگیرد تمامی این جک ها به واسطه استفاده از مواد اولیه درجه یک در ساخت آنها بسیار با دوام هستند.

نحوه استفاده و میزان باربری جک سقفی

جک های سقفی در اندازه و ابعاد مختلفی وجود دارد که هنگام استفاده برای تنظیم ارتفاع جک بر اساس حداقل ارتفاع و حداکثر ارتفاع توسط مهره ها و یا پین های فلز میتوان میزان ارتفاع جک را کوتاه و یا بلند تنظیم کرد موقع استفاده از جک های ساختمانی به زیر سازی آن توجه کنید و از سفت بودن محل قرار گیری و از داشتن کیفیت لازم استفاده از جک ها اطمینان حاصل فرمایید نحوه قرار گیری جک ها در زیر سقف در فواصل معیین استاندارد که در جک های معمولی ۸۰ سانتی متر می باشد در مقاومت جک ها بسیار تاثیرگذار است در حالت کلی  با قرار گیری صحیح جک میتوان گفت میزان بابری به حداکثر ۱٫۵ تن بار سقف میرسد که با استفاده از جک های سنگین میتوان میزان باربری را افزایش داد.

وزن جک سقفی در رنج های مختلفی وجود دارد. جک های سقفی که در کارخانجات ساخته می شود در انواع جک سقفی وزن سبک ( با میزان قدرت تحمل بارکمتر) و سنگین (با میزان قدرت تحمل بار سنگین و بیشتر) هستند که هر کدام از این دو نوع دارای ضخامت و ابعاد مختلفی هستند که بسته به پروژه مورد استفاده و یا میزان وزن باری که باید تحمل کنند و نگهدارنده آن باشند متفاوت است، مصرف کنندگان می توانند در ابعاد و ضخامت مورد نیاز خود جک سقفی مورد نظر را سفارش ساخت دهند. علاوه بر ابعاد و ضخامت مصرف کنندگان می توانند رنج وزن جک سقفی را نیز به تولید کنندگان یا فروشندگان سفارش دهند.

اندازه و وزن انواع جک سقفی

جک های سقفی دارای ابعاد و اندازه متنوعی هستند که حدکثر اندزه استفاده از آنها در اجرای سازه های بتنی ۵ متر می باشد

نام اندازه قسمت پایین اندازه قسمت بالا وزن جک
جک ۳٫۵ متری سبک ۱٫۵ متر ۲ متر ۱۳ کیلوگرم
جک ۳٫۵ متری سنگین ۱٫۵ متر ۲ متر ۱۶ کیلوگرم
جک ۴ متری سبک ۲ متر ۲ متر ۱۵ کیلوگرم
جک ۴ متری سنگین ۲ متر ۲ متر ۱۸ کیلوگرم
جک ۵ متری سبک ۲ متر ۳ متر ۱۷٫۵ کیلوگرم
جک ۵ متری سنگین ۲ متر ۳ متر ۲۱ کیلوگرم
جک ۴ متری عراقی ۲ متر ۲ متر ۱۲٫۸ کیلوگرم

 معیار های مهم در انتخاب انواع جک

جک سقفی هم نیز همانند دیگر تجهیزات قالب بندی دارای ملزومات و معیار های خاصی می باشد که هنگام خرید باید به آن توجه کنیم که معیار های انتخاب جک مقاوم دارای ۵ پارامتر می باشد که به شرح زیر می باشد.

  1. میزان باریری جک
  2. وزن و اندازه جک
  3. کیفیت ساخت
  4. ضخامت ورق
  5. رزوه های قوی

 

جک سقفی چیست؟

اجزای تشکیل دهنده جک سقفی

جک های سقفی در انواع مختلف U شکل، Tشکل، صلیب دار، شاقول( زمانی که زمین ساختمان سست و ناهموار باشد از این مدل جک ها استفاده می شود) و یا جک های ساختمانی سقفی ساده تولید و ارائه میشوند که از سه قسمت نری و مادگی و رزوه تشکیل شده اند قسمت نری و مادگی از لوله های با ضخماتی تشکیل شده اند که به وسیله سوراخ های ۱۰ سانتی تعبیه شده روی جک به وسیله رزوه و پین تنظیم می شوند قسمت بالا (صلیب جک) از لوله های فلزی با قطر ۵ سانتیمتر و ضخامت ۲٫۵ میلیمتر و قسمت پایین از لوله های فلزی با قطر ۶ سانتیمتر و ضخامت ۲ میلیمتری ساخته شده است که در جک های سنگین قطر و ضخامت جک ها متفاوت است همچنین رزوه جک که یکی از مهم ترین محور های تشکیل دهنده جک می باشد از لوله های فلزی با قطر ۶ و ضخامت ورق ۳ میلیمتر به طول ۱۷ الی ۲۰ سانتیمتر  ساخته می شود هنگام ساخت جک های سقفی باید به لوله های آن توجه کرد که لوله های به کار گرفته شده دارای درز نباشند.

 

کاربرد جک ساختمانی

جک های ساختمانی بسیار کاربردی هستند و میتوان از آنها برای کفراژبندی سقف ها، مهار ستون ها، و.. در انواع پروژه های عمرانی استفاده کرد که دارای قیمت های مختلفی می باشند قیمت جک زیر سقف بر اساس کیفیت مواد اولیه استفاده شده ، جنس ، ضخامت، دست دوم ( کارکرده) و یا نو بودن (استفاده نشده ) آنها متفاوت است هرچند همیشه شاهد نوسانات قیمت ها در بازار ساخت و ساز و مصالح ساختمانی برای قیمت جک زیر سقف هستیم برخورداری از کیفیت های زیاد در اجرای جک سقفی یکی از ملزومات آن است

در ضمن اکثرشرکت هایی که در زمینه جک های سقفی و مصالح ساختمانی فعالیت دارند لیست قیمت جک سقفی واطلاعات لازم از نوع محصول را تهیه کرده و برای دسترسی بهتر و انتخاب راحت در دسترس مشتریان قرار می دهند. لیست قیمت جک سقفی منتشر شده توسط یک شرکت را می توان با لیست های دیگر مقایسه نمود و مناسب ترین نوع را مختص کاربرد مورد نظر انتخاب کرد.

مزایای استفاده از جک ساختمانی

جک سقفی هم نیز همانند دیگر اجزای قالب بندی دارای مزایا و معایب متفاوتی است که در ادامه برای انتخاب بهتر شما به آن واهیم پرداخت.

  • نصب آسان
  • افزایش سرعت کار
  • مقرون بصرفه
  • جابجایی راحت
  • استفاده متعدد و…
  • و تنها معایب آن میزان باربری کمتر نسبت به داربست و استفاده محدود کمتر از ۵ متر

تفاوت جک های سقفی نو و دست دوم

ساختار جک های سقفی بسیار محکم و با دوام است به طوری که میتوان از آنها به طور متعدد در بسیار از پروژه های عمرانی استفاده کرد استفاده از جک های دست دوم در صورت سالم بودن آنها مشکلی ندارد اما به دلیل وجود حساسیت بسیار زیاد در استفاده از جک ها و تحمل بار سقف پیشنهاد میشود در سازه های سنگین بجای استفاده از جک های دست دوم از جک های نو با خیال آسوده استفاده کنید برای خرید و اطلاع از قیمت انواع جک سقفی با بهترین کیفیت کافیست با واحد فروش شرکت مدرن سازان تماس حاصل فرمایید.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.