مدرن سازان: قالب بتن | قیمت و خرید قالب فلزی بتن
  • تماس جهت خرید

داربست چکشی چیست؟

داربست چکشی چیست؟

داربست چکشی چیست؟. وقتی که قصد اجرای یک پروژه مرتفع را دارید و از لحاظ دسترسی به نیروی کار ماهر محدود هستید، و نیازمند ابزار های هستید که روند کار شما را افزایش دهد. داربست چکشی در کنار داربست مثلثی از بهترین انتخاب‌های شما خواهند بود. این داربست‌ها به دلیل طراحی ویژه خود، وزن سبک و ابعاد و اندازه مناسب، خیلی سریع و بدون نیاز به کارگر ماهر به صورت یکپارچه اجرا می‌شوند و سرعت پیاده‌ سازی در تمامی المان های سازه را بسیار سریع و راحت می کند. اگرچه ممکن است بحث باربری روی نحوه اجرای میله‌های افقی در این داربست‌ها تأثیر گذار باشد، اما در ادامه به برخی از نکات اصلی آن‌ها خواهیم پرداخت که طبیعتاً روی انتخاب شما تأثیر گذار است.

داربست ستاره ای

استفاده از لفظ چکشی در این نوع داربست خاص، نشان دهنده بکارگیری چکش برای اتصال بخش‌های مختلف آن و عدم استفاده از آچار برای بستن پیچ داربست. در واقع داربست‌های چکشی که با عنوان داربست ستاره‌ای هم شناخته می‌شوند، بر مبنای خصوصیت نر و مادگی  به هم متصل می‌شوند و از ضربه چکش برای اتصال آن‌ها استفاده می‌شود. در این داربست‌ها خبری از استفاده از پیچ و و موارد مشابه نیست و ارتباط آنها کاملاً به صورت فیزیکی صورت می‌گیرد.

داربست چکشی شامل پایه‌های عمودی است که هر کدام از آنها دارای حلقه‌های ثابت فلزی با قابلیت اتصال ۴ جانبه است. به هر کدام از این پایه‌ها امکان اتصال مهارهای مختلف از جهت‌های متفاوت وجود دارد که اتصال مهار افقی به حلقه ثابت فلزی با استفاده از چکش صورت می‌گیرد. این نکته را هم به خاطر داشته باشید که در صورت تغییر ارتفاع داربست، امکان تغییر تعداد مهارهای افقی وجود دارد و به همین دلیل محدودیت آنها در باربری بسیار کم است.

مزایای داربست‌های چکشی 

داربست‌های ستاره‌ای از چند قسمت مانند پایه داربست، مهار افقی، پیچ تنظیم، مغزی داربست، و پایه جک تشکیل شده است. عملاً می‌بینیم که در این داربست‌ها قسمت سخت و پیچیده‌ای برای اجرا وجود ندارد و به همین دلیل، دلایل اصلی کاربرد آن‌ها را می‌توان به موارد زیر ربط داد:

  • عدم نیاز به ابزارهای تخصصی مانند آچار برای وصل کردن و بستن داربست
  • قدرت باربری بالا و انعطاف پذیری در توانایی آنها برای بکارگیری در شرایط مختلف
  • امکان استفاده در کفراژبندی دال بتنی، تاسیسات پالایشگاهی، ساختمان‌های تجاری و مسکونی و همچنین سقف‌های قوسی و غیر هم سطح
  • وزن پایین قسمت‌های مختلف داربست و سهولت در جابجایی آنها
  • عدم نیاز به نیروی متخصص برای مونتاژ داربست و سرعت بالا در اجرای آن
  • نداشتن محدودیت در ارتفاعات مختلف و با توجه به کارگیری مهار افقی در بخش‌های مختلف داربست

داربست چکشی کاسه ای

یکی از انواع داربست که در ساخت و ساز کاربرد بسیاری دارد داربست چکشی کاسه ای یا داربست کاپلاک (Cuplock) میباشد که همانند داربست چکشی از پایه های قائم استوار و مهار های افقی تشکیل یافته است این داربست به وسیله برخورداری از ساختار متفاوت اتصال بندی از نصب و اجرای بسیار ساده و راحتی بهره مند است که از آن به دلیل وجود مقاومت دوام زیاد می توان در انواع پروژه ها استفاده کرد موناژ کردن آن نیازمند ابزار خاصی نمیباشد و تنها با استفاده از چکش این روند انجام می شود. ساختار این داربست از ورق های مقاوم و با کیفیتی است که باعث مقاوم بودن آن می شود. همچنین میتوان از آن در اجرای پلان های مختلفی مانند نما کار استفاده کرد.

اجزایه تشکیل دهنده سیستم داربست چکشی چیست؟

۱ پایه داربست چکشی چیست؟

پایه های استوار داربست چکشی یکی از اصلی ترین محور های تشکیل یافتن آن می باشد که دارای اندازه های ۱ الی ۳ متری میباشد که به وسیله ستاره های به کار رفته روی آن مهار های افقی از چهار طرف به پایه وصل می شوند.

۲ مهار داربست چکشی چیست؟

برای ایجاد یکپارچگی میان اجزای سیستم داربست چکشی نیازمند مهار های هستیم که به وسیله چکش و پیم های تعبیه شد در انتهای دو طرف آن به یکدیگر متصل می شوند

 

۴ پایه جک قابل تنظیم داربست چکشی چیست؟

یکی از مراحل ابتدایی اجرای سازه موقت چکشی استفاده از کفشک ها به منظور ایجاد تکیه گاهی محکم می باشد

 

۵ سرجک تنظیمی داربست چکشی چیست؟

سرجک تنظیمی بعد از اتمام تمامی مراحل بر روی قسمت بالای داربست چکشی قرار میگیرد اصلی ترین کاربرد آن تراز نمودن سفت کردن قالب بتن های سقف می باشد

 

داربست چکشی چیست؟

خرید داربست ستاره ای دست دوم

استفاده از داربست های چکشی حائزه اهمیت زیادی می باشد که نیازمند تجهیزات نو و بادوامی است. توصیه می شود در صورت وجود شرایط بجای خرید از داربست های چکشی دست دوم از داربست های نو استفاده کنید چرا که ممکن است داربست های دست دوم در مدت طولانی باعث ایجاد ترک و شکستگی های باشد که هنگام استفاده متوجه آن نشوید در چنین شرایطی امکان ایجاد مشکلاتی مانند پایین آمدن سقف نیز وجود دارد. هنگام خرید حتما از سالم بودن داربست چکشی دست دوم اطمینان حاصل فرمایید و بعد خرید کنید.

طول عمر داربست چکشی

داربست ستاره ای دارای طول عمر بسیار زیادی می باشد. که با استفاده صحیح در جابجایی و بکارگیری در انواع پلان های ساخت و ساز مدت زمان طول عمر آن نیز افزایش میابد. اما در شرایطی ممکن است بعد از استفاده های چندین باره به علت وجود فشار های بسیار زیاد در انواع پروژه ها مانند اجرای سازه های بتنی موجب ایجاد ترک های در بدنه پایه ها و… بشود که در صورت امکان میتوان آن را تعمیر کرد و از آن استفاده کرد. این عمل را با دستگاه جوش می توان انجام داد.

قیمت داربست چکشی

علاوه بر بخش‌های مختلف داربست‌های چکشی که در بند قبلی به آنها اشاره کردیم، امکان بکارگیری این داربست در ارتفاع مختلف وجود دارد. این داربست ها در یک فریم مستطیلی شکل پیاده‌سازی می‌شوند و اتصال آن‌ها با استفاده از ضربه چکش صورت می‌گیرد. بنابراین امکان تغییر مهار افقی و همچنین میله عمودی وجود دارد. ضمن اینکه نوع میله و همچنین ضخامت ورق استفاده شده در داربست مستقیماً روی قیمت نهایی آن‌ها تأثیر گذارند. به این موارد می‌توانید فاکتورهای دیگری مانند شرایط اجرای داربست و همچنین حمل و نقل بخش‌های مختلف آنها را هم اضافه کنید.

برای اطلاع از شرایط فروش تجهیزات قالب بندی و داربست‌های ساختمانی و همچنین آشنایی بیشتر با داربست چکشی می‌توانید مستقیماً با ما در گروه مدرن سازان تماس بگیرید.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.