مدرن سازان: قالب بتن | قیمت و خرید قالب فلزی بتن
  • تماس جهت خرید

داربست بندی

داربست بندی

داربست بندی یکی از روش‌های رایجی است که امروزه در صنعت ساخت و ساز در پیش می‌گیرند. این روش زمانی کاربرد دارد که بخواهند روی یک ساختمان چند طبقه کار خاصی مثل سیمان کاری یا سنگ کاری انجام دهند. اگر می‌خواهید راجع به این موضوع نکات بیشتری بدانید، پس ادامه مطالب را از دست ندهید چرا که خالی از لطف نیست.

کلیات داربست بندی

داربست بندی به نوعی ساختار موقت گفته می‌شود که ارتفاع آن با توجه به ارتفاع ساختمان می‌تواند افزایش یا کاهش پیدا کند. با استفاده از این ساختار این امکان فراهم می‌شود تا به سازه‌ها دسترسی پیدا کرد و اقدامات مورد نظر را روی آنها اعمال کرد. داربست‌ها از جنس فلزهای قطور و محکم هستند تا در اثر استفاده دچار شکستگی و خمیدگی نشوند و در نتیجه افرادی که از آن استفاده می‌کنند امنیت داشته باشند.

اجرای داربست بایستی با بالاترین ایمنی ممکن و بهترین کیفیت صورت گیرد، چرا که هم کارگران از لحاظ ایمنی در امان خواهند ماند و هم اینکه خطری عابران را تهدید نمی‌کند. از آن گذشته هر چقدر این پایه‌ها محکم‌تر به یکدیگر متصل شوند اجرای کار روی آنها نیز راحت و بهتر خواهد بود. جالب است بدانید که داربست بندی انواع مختلفی دارد که هر یک ویژگی‌های خاص خود را دارد که با توجه به ویژگی‌های خود اجرای آن صورت می‌گیرد.

داربست بندی با استفاده از لوله داربست

به پروفیل‌های گرد و توخالی که ارتفاع زیادی هم دارند و با متصل شدن به یکدیگر یک ساختار بزرگ‌تر تشکیل می‌دهند لوله داربست می‌گویند. لوله‌های داربست را از جنس فولاد یا همان ورق سیاه می‌سازند، روش برش آنها نیز نورد گرم است. عموماً طول این لوله‌ها به ۶ متر می‌رسد که ضخامت‌های مختلفی از ۲، ۲٫۵، ۳ و ۴۸٫۳ میلی‌متر دارد. داربست بندی با استفاده از لوله داربست جزو اموراتی است که به طور روزمره در ساختمان‌ها و آپارتمان‌های چند طبقه اجرای آن مشاهده می‌شود. برای داربستن بندی با استفاده از لوله داربست بایستی به روش زیر عمل کرد.

  • پیش از هر چیز یک شرکت پیمانکاری معتبرمربوط به اجرای داربست پیدا کرده و با آنها صحبت کنید و اطلاعات لازم را در خصوص تعداد طبقات ساختمان، متراژ آن و… ارائه کنید.
  • در مرحله بعد پس از اینکه یک گروه از پیمانکاران محلی که قرار است داربست در آن نصب شود را بررسی کردند، لوله‌های داربست به محل مورد نظر ارسال خواهد شد.
  • مرحله بعد نوبت نصب آنها توسط نصاب‌ها است.
  • پس از اتمام کار ایمنی آن توسط متخصصین بررسی می‌شود تا برای کارگران و عاربران مشکلی به وجود نیاید.
  • در نهایت زمانی که کارهای ساختمانی به پایان برسد نصاب‌های داربست به محل اعزام شده و اقدام به جمع آوری آنها می‌کنند.
داربست بندی با استفاده از داربست چکشی
نصب و اجرای داربست لوله‌ای به وسیله بست

داربست بندی با داربست مثلثی

همانطور که گفتیم داربست بندی انواع مختلفی دارد که یکی از آنها داربست مثلثی است. به نوع خاصی از داربست‌ها که به عنوان کفراژ بندی دال‌های بتنی مورد استفاده قرار می‌گیرند داربست مثلثی گفته می‌شود. در بین تمامی داربست‌ها ارزان‌ترین و راحت‌ترین آنها برای اجرا، داربست مثلثی است. از این مدل برای سقف‌هایی استفاده می‌کنند که بتن ریزی شده اند و طیف وسیعی دارند. اجرای داربست مثلثی باعث می‌شود تا بتن‌ها خشک شده و استحکام زیادی به دست آورند. توجه داشته باشید که در هر نوع ساختمانی نمی‌توان از این مدل استفاده کرد و اجرای آن برای ساختمان‌هایی است که ارتفاع آنها بیش از ۵ متر است.

هر چه ارتفاع سقف بیشتر باشد سخت‌تر می‌توان کار بتن ریزی و ثابت نگهداشتن آن را انجام داد. اما این ساختار فلزی کاملاً این مشکلات را از میان برداشته است، به شکلی که یک سطح اتکا به وجود می‌آورد که قالب‌ها به آن تکیه کنند و بدون هیچ دردسری پس از گذشت چند روز بتن‌ها در بهترین حالت شکل گرفته و خشک شوند. پس از اینکه از خشک شدن بتن‌ها اطمینان حاصل شود به راحتی می‌توان داربست‌های مثلثی را جدا کرد.

داربست بندی با داربست چکشی

در داربست بندی برای متصل کردن لوله‌ها به یکدیگر از قطعه خاصی به نام بست استفاده می‌کنند. اما در داربست چکشی ساختار کمی متفاوت می‌شود از این نظر که دیگر از بست استفاده نمی‌کنند و نر و مادگی که در انتهای پایه‌های عمودی و دستک‌های افقی قرار دارد به کار می‌برند. در هر نوع داربستی یکسری اجزا اهمیت ویژه‌ای دارند، این موضوع برای داربست چکشی نیز صدق می‌کند. از سری عناصر مهم در این مدل از داربست می‌توان به مواردی همچون پایه، مغزی، پین، مهار، پایه جک و سرجک اشاره کرد.

داربست‌های چکشی نیز مانند داربست‌های مثلثی به منظور ثابت نگهداشتن قالب‌های بتنی سقف اجرا می‌شوند و تا خشک شدن بتن‌ها باید در همان حالت باقی بمانند. نصب این مدل از داربست بسیار راحت است و به دلیل وزن کمی که دارد در مدت زمان کوتاهی می‌توان طیف وسیعی از آن را اجرا کرد.

بکارگیری داربست چکشی در اجرای سازه بتنی
داربست بندی و اجرای داربست ها در زیر سقف

داربست کاپلاک

و اما آخرین مورد از توضیح داربست‌ها و نکات داربست بندی، مربوط به داربست کاپلاک می‌باشد که پرکاربردترین نوع داربست است. در این مدل از داربست با استفاده از لوله‌های فولادی اقدام به اجرای ساختاری می‌کنند که توانایی تحمل فشار بار هم از لحاظ افقی و هم از لحاظ عمودی را دارد. با استفاده از آن کارگران می‌توانند به راحتی طول و عرض ساختمان را از بیرون طی کنند و ابزار و مصالح مورد نیاز کار خود را نیز حمل کنند بدون اینکه مشکلی به وجود آید.

البته توجه داشته باشید که ایمنی در کار همیشه واجب است پس حتی اگر یک روش از لحاظ ساختاری مطمئن باشد، نیازمند استفاده با احتیاط خواهد بود. جالب است بدانید از داربست کاپلاک علاوه بر اینکه می‌توان برای نمای ساختمان استفاده کرد حتی استفاده از آن برای زیردال‌ها نیز قابل اجرا خواهد بود. در یک کلام می‌توان  گفت که داربست کاپلاک را می‌توان جایگزین مناسبی برای داربست‌های مثلثی یا چکشی نیز قرار داد. برای اینکه بتوانید تمامی اقدامات مرتبط با داربست بندی را به نحو احسن انجام دهید، لازم است قبل از هرچیزی از انواع داربست‌ها و اصول مربوط به این کار، اطلاعات لازم را داشته باشید و سپس اقدام کنید. در صورت بروز هرگونه سوال با کارشناسان ما در مجموعه مدرن سازان همراه باشید.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.