مدرن سازان: قالب بتن | قیمت و خرید قالب فلزی بتن
  • تماس جهت خرید

انواع قالب بتن فلزی

انواع قالب بتن فلزی

قالب بتن فلزی چیست؟

وقتی به انتخاب یک سیستم قالب بندی مقاوم فکر می‌کنیم. مطمئنن قالب فلزی، یکی از اولین گزینه های است که در ذهن ما شکل می‌گیرید. قالب فلزی بتن یکی از بهترین نوع قالب‌های موجود در بازار می‌باشد که در انواع مختلفی به صورت پنل‌های فلزی برای قالب بندی انواع پروژه ها مورد استفاده قرار‌ می‌گیرند. این نوع از قالب‌ها به دلیل نگهداری از بتن و ایجاد اشکال مختلف به عنوان یک سازه موقت و در برخی از موارد به صورت دائمی بکار گرفته می‌شوند و تا زمان خشک شدن و ایجاد ثبات کامل در بتن باقی می مانند. انتخاب قالب برای اجرای سازه های بتنی به شرایط آن نیز بستگی دارد و حتی برای مدل های مختلف آنها طراحی های متفاوتی در نظر گرفته شده که می‌توان به انواع قالب فلزی اشاره کرد. 

انواع قالب های فلزی کدامند؟

قالب های فلزی یکی از رایج‌ترین نوع قالب‌ها هستند که به دلیل وجود ویژگی های مختلف مورد استفاده گسترده‌ای در انواع ساخت و ساز های بتنی قرار می‌گیرند. این قالب ها از لحاظ طراحی و استفاده به دسته های مختلف قالب های مدولار، قالب های خاص (طرح دار) تقسیم می‌شوند که در اجرای پروژه های متفاوتی از آن‌ها می‌توان اسفاده کرد.

 انواع قالب های بتن در نوع ساختاری شامل قالب مدولار تسمه ای لبه ۵ و ۶، قالب لبه خم،  قالب خاص دوتیکه دایره ای ستو قالب خاص منهول گرد، قالب خاص نیوجرسی، قالب خاص تونل و قالب بتن اکسپوز و… می باشند که در ادامه بیشتر به آن‌ها خواهیم کرد:

قالب بتن فلزی مدولار

قالب فلزی مدولار به قالب‌های مخصوص قالب بندی و اجرای پروژه های عمرانی گفته می‌شود که از آن در اجرای سازه های بتنی استفاده بسیار گسترده‌ای می‌شود. این نوع از قالب ها معروف ترین نوع قالب های فلزی هستند، که در دو نوع متفاوت لبه خم و تسمه‌ای با استفاده از ورق های فلزی ۳ میلی متر st37 تولید و مونتاژ می‌شوند.

 قالب های فلزی با وجود ابعاد و اندازه متفاوت و تجهیزات کامل قالب بند در اجرای ساخت و ساز های متنوعی مانند اجرای ساختمان های مسکونی، برج های مرتفع، سازه های وسیع، احداث پل و در هر شرایطی که امکان استفاده از آن‌ها وجود داشته باشد مورد استفاده قرار می‌گیرند.

قالب بتن فلزی خاص

قالب بتن فلزی خاص به طور معمول در سازه های که دارای شکل های منحنی و پیچیده هستند مورد استفاده قرار می‌گیرند این قالب ها زمانی که شرایط استفاده از قالب های فلزی مدولار فراهم نباشد تولید می‌شوند. که به دلیل وجود در انواع مختلف به آن‌ها قالب بتنی خاص گفته می‌شود. این قالب ها در نوع خاص فلزی دارای انواع مختلفی هستند که در زیر به آن‌ها می‌پردازیم

 

قالب بتن مدولار فلزی 1 متری

قالب خاص ستون گرد:

قالب ستون گرد یکی از قالب های خاص فلزی است که به دلیل وجود ساختار گرد و دایره‌ای نمی‌توان از قالب های مدولار در اجرای آن استفاده کرد و نیازمند تولید در ابعاد و اندازه وابسطه به نیاز سازه های مختلف است که به دلیل استفاده های کم از آن این قالب ها جز قالب های اص محسوب می‌شوند.

قالب نیوجرسی:

قالب نیوجرسی دارای شکل ظاهری منحنی و قوس دار می‌باشد که از آن برای ساخت نیوجرسی استفاده می‌کنند این نوع از قالب ها دارای ساختار تمام فلزی با ابعاد و اندازه ۴ و ۶ متری در ضخامت ورق ۴ میلی متر هستند. اجزای این قالب شامل سولجر، شمع حمایتی، پشت بند و… است که در نوع خاص قالب های فلزیتولید و مورد استفاده قرار می‌گیرد.

قالب منهول:

قالب خاص منهول از دو نوع قالب داخلی و بیرونی به شکل گرد از ورقی بع ضخامت ۳ میلی متر تولید می‌شود. قطر داخلی قالب های منهول در حالت معمولی و استاندارد ۶۰ الی ۱۷۰ سانتی متر است که در صورت نیاز می‌توان این اندازه را افزایش داد. از قالب منهول برای تولید منهول های بتنی توخالی استفاده می‌کنند. که به دلیل ظاهر متفاوت آن را جزو قالب های خاص قرار می دهند

قالب دیوار پیش ساخته:

قالب دیوار پیش ساخته به صورت یک طرفه و دو طرف نما و همچنین استاده و خوابیده برای تولید دیوار های پیش ساخته بتنی مونتاژ می‌شوند این قالب ها در طرح های رویه مختلفی در طول ۴ و ارتفاع ۱٫۲ و ۳ متر تولید می‌شوند. به دلیل شکل متفاوت نسبت به قالب مدولار قالب دیوازر شامل دسته های قالب خاص است که می‌توان در صورت نیاز طرح رویه قالب را که موجب ایجاد شکل ظاهری بر روی بتن می‌شود را تغییر داد.

قالب خاص دیوار پیش ساخته بتنی
قالب خاص ستون گرد در ابعاد سفارشی

قالب لاینیگ:

قالب لاینیگ به قالب های فلزی منحنی شکل در ابعاد و اندازه بزرگ گفته می‌شود که از آن‌ها برای اجرای تونل و قالب بندی آن استفاده می‌شود. این نوع از قالب ها دارای  اندازه سفارشی نسبت به اندازه و ابعاد تونل هستند. که در صورت نیاز تولید می‌شوند.

انواع قالب بتن از لحاظ اجرا

قالب فلزی صرفاً به اجرای فونداسیون یا دیوار یا سقف یک سازه محدود نمی‌شود و از این قالب ها در تمی قالب بندی های بتنی استفاده می‌شود. با توجه به شرایط اجرای قالب بتن فلزی، اصولاً قالب گذاری یا به صورت ساده و در محل پروژه انجام می‌شود یا به صورت پیش ساخته در یک کارگاه اجرا شده و به محل پروژه انتقال داده می شود. معمولاً پروژه های بزرگی مانند سدها و زیرگذر و روگذر های شهری که نیاز به بتن ریزی پیوسته دارند از سیستم قالب گذاری پیشرونده بهره می‌برند. اجرای قالب های فلزی به طور خلاصه در سه بخش مختلف اجرا می شود که شامل: قالب ثابت، قالب رونده و قالب لغزنده هستند. 

ویژگی های برتر قالب فلزی

  • تولید در انواع مختلف برای قالب بندی
  • تکرار پذیری و استفاده فراوان در پروژه های مختلف
  • وجود ساختار مقاوم و مستحکم فلزی
  • ساخت و مونتاژ در ابعاد واندازه های متنوع
  • اتصال سریع و آسان به قالب های دیگر
  • ایجاد سیستم قالب بندی پیوسته بسیار بادوام
انواع مختلف قالب های فلزی بتن

عوامل موثر در افزایش قیمت قالب های فلزی

قیمت قالب های فلزی به دلیل وجود ساختار تمام فلزی و بهرمندی از ورق های فولادی مقاوم نسبت به قالب های دیگر همچون قالب پلاستیکی و قالب چوبی بیشتر است. علاوه بر آن از دلایل دیگری که موجب افزایش قیمت قالب فلزی نسبت به قالب های دیگر شده است شامل ماندگاری و طول عمر بالا، مقاوم و پایدار در برابر فشار بتن، سهولت در اجرا و وجود انواع مختلف می‌باشد که موجب متمایز بودن  و تفاوت قیمت آن نسبت به قالب های دیگر شده است.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.